Kerti kötődő

A kiskert vörös térkövekkel rakva, két pad egymással szemben, két kicsi fa és burjánzó dísznövény-csendélet. Ez a tér áll készen miránk, míg a kölök utcára nem mehet, immunrendszerét az oltás felspilázza. Egy hét itt körbe-körbe, keresztbe, kasul, nem bezárva, inkább csak: biztonságosan szoktatva. Ki az ajtón nyílik hát az új világ. Virág egyik végén, a másikba én állok, Szifon tőlem nyargal oda, tőle vissza, olykor cselezünk. Minden a kötődésről szól: ahogy a kövek az utat kiadják, a növények telenyílják a járdaközi földháromszögeket, a földszinti lakás az életterünket. Mi közös kutyakapcsolatunkat kötjük meg épp.

Fut oda hozzád, dobod a labdát, hozd vissza, kiáltod, hozzad, Szifon! Élvezi, látszik, de hiszen pöttöm még, ekkora tér neki a világ, s annak nagy része mi ketten vagyunk. Gyere csak, hívom és nyargal Szifon, ül, tessék, jutalomfalat. Szifon, gyere, hívod a kiskert másik végén, rohan, ül, jutalomfalat. Mire az iskolában először kérik, s neve lesz annak, amit a kiskertben szívből művelünk, nekünk már remekül megy a kötődő futás.

– – –
This is about exploring our indoor garden by running back and forth. This was the safest zone till he got the necessary vaccination. We called him on his name from random corners of the garden and gave him treats. He ran like a rabbit and was happy as a clam to find us. Here and there.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s